Monday, March 14, 2011

Japan overfor store Kraftforsyning Problemer, Blackouts

Av Martyn Williams, IDG News 13 mars 2011 05:00
En rekke planlagte elektrisitet blackouts vil begynne å rulle gjennom områder i de fleste av Øst-Japan mandag. De blackouts er ment å håndtere et dramatisk fall i kraftproduksjonen kapasiteten forårsaket av et massivt jordskjelv og tsunami som rammet landet på fredag.
Skjelvet, verdens fjerde største noensinne, forårsaket flere atomkraftverk for å automatisk slå seg av. En etterfølgende tsunami ytterligere skadet noen av de plantene og førte til problemer i minst to reaktorer.
Som et resultat, har Tokyo Electric Power AS mistet om lag 27 prosent av sin elektrisitet kapasitet og vil være kort av etterspørselen med om lag 10 millioner kilowatt, sa det søndag.
Den blackouts vil påvirke ytre del Tokyo og regionene rundt hovedstaden, men vil ikke treffe sentrale Tokyo. Hver vil vare tre timer og de vil begynne i etapper fra 06:20 og kjører frem til 22:00 hver dag.
Regjeringen varslet de kunne gå på i flere uker.
Antallet døde og savnede er på rundt 3000, men dette tallet vokser med timene. En politimann i Miyagi i Japan fortalte allmennkringkaster NHK på søndag at han forventer at dødstallene i sin region alene til overgå 10.000.
Japans meteorologiske Agency oppgradert sin vurdering av skjelvet fra størrelsesorden 8,8 til 9,0. Skjelvet var faktisk tre veldig store jordskjelv i rask rekkefølge, sa det søndag.
Omfanget av katastrofen er stort og dens effekt på selskaper og den nasjonale økonomien er vanskelig å fastslå.
Flere elektronikk selskaper har fabrikker i regionen og de har vært nede siden fredag.
Toshiba lager mikroprosessorer og bildesensorer i regionen og fabrikken har vært uten strøm det meste av helgen, sier Keisuke Ohmori, en talsmann for den Tokyo-baserte selskapet.
"Vi vet ikke når vi kan gjenoppta produksjonen, sier han.
Sony driver flere anlegg i regionen og har ennå til å gi ut informasjon om når de kan gjenoppta produksjonen.
Flere selskaper har annonsert planer om midlertidig å stanse produksjonen på noen innenlandske fabrikker. De omfatter Toshiba, Panasonic og Sharp. Fabrikkene er enten påvirket av jordskjelvet eller ute av stand til å få komponenter på grunn av avbrudd i forsyningskjeden.
"Dette er den verste krisen i Japan er 65-år siden krigen, sa statsminister Naoto Kan sa i en TV-pressekonferanse. "Jeg er sikker på at vi vil være i stand til å overvinne krisen."
Redningsmannskaper fra hele verden strømmer inn i Japan og veldedige organisasjoner har begynt å skaffe penger til dem som berøres. (Se Hjelp Japan jordskjelv og Tsunami ofre uten å bli lurt. ")
Sony og Panasonic hvert sa de ville donere ¥ 300 000 000 (US $ 3,700,000) til hjelpearbeidet. Sony sa det ville også gi 30 000 radioer til de berørte.

No comments:

Post a Comment