Tuesday, March 8, 2011

Pålogging nærheten Bedtime påvirker søvn, Finner Study

Av Daniel Ionescu, PCWorld 7 mars 2011 06:17
Foto: Courtesy of Frost NovaIf du ikke får en god natts søvn, din laptop, smartphone eller tablet har skylden, ifølge en studie fra National Sleep Foundation (NSF).Undersøkelsen fant at 95 prosent av de spurte bruker enheter med lyse skjermer i timen før sengetid, mens 60 prosent av dem sier at de har sove-problemer, for eksempel snorking eller fortsatt trøtt om morgenen.
"Dessverre, kan mobiltelefoner og datamaskiner, som gjør våre liv mer produktiv og morsommere, bli misbrukt til det punktet at de bidrar til å få mindre søvn om natten, slik at millioner av amerikanere fungerer dårlig neste dag, sier Russell Rosenberg, nestleder av NSF.
Den NSF målingen fant amerikanerne rapporten svært aktive bruken av teknologien i timen før du prøver å sove, enten det er ved hjelp av en laptop, smartphone eller tablett. "Artificial lyseksponering mellom skumring og tiden vi går til sengs om kvelden undertrykker utgivelsen av søvn-fremme hormonet melatonin, øker årvåkenhet og skifter døgnrytme til en senere time - noe som gjør det vanskeligere å sovne, sier Charles Czeisler, Ph.D., MD, Harvard Medical School og Brigham and Women's Hospital.
"Denne studien viser at light-emitting skjermer er i utstrakt bruk i sentrale time før søvn. Invasjonen av slike varsler teknologier inn på soverommet kan bidra til den høye andelen respondenter som rapporterte at de rutinemessig får mindre søvn enn de trenger," Czeisler lagt.
Heavy Brukere Seks av ti av de spurte sa at de bruker sine bærbare datamaskiner eller datamaskiner minst et par kvelder per uke i timen før de går dvale. Over halvparten av de spurte sa også at de surfer på Internett hver natt eller nesten hver natt innen en time før søvn. Dette, ifølge eksperter, kan ha konsekvenser for fysisk helse, med om lag tre fjerdedeler av de over 30 sier at søvnighet påvirker deres arbeid også.
Er våre gadgets virkelig rote med søvnen vår? Hvis den kommende bølgen av tabletter (som iPad - 15 millioner solgte) er noe å gå etter, er søvn den eneste gangen når folk faktisk kan få tid borte fra sine elektronikk. For eksempel fant en studie at 20 prosent av en bruker tid med en iPad er tilbrakt i sengen.
"Selv om disse teknologiene er vanlig, er det klart at vi har mye mer å lære om riktig bruk og utforming av denne teknologien for å komplettere god søvn vaner, sier David Cloud, administrerende direktør i NSF.
Har du bruke miniprogrammer i timen før du går i dvale? Betyr dette påvirke søvnmønster? Lyden i kommentarfeltet.

No comments:

Post a Comment