Thursday, April 28, 2011

Microsoft Selges 350 millioner Windows 7 lisenser

Av Daniel Ionescu, PCWorld 23 april 2011 07:15
Microsoft på fredag ​​kunngjorde at den har solgt over 350 millioner lisenser av Windows 7 i de siste 18 månedene. Milepælen peker på en fortgang i innføringen av Windows 7, men Microsoft har ikke bryte ned tallene inn hvor mange eksemplarer leveres med nye PCer eller er oppgraderinger.

Til tross for imponerende vekst, er Windows 7 andre (med 24 prosent) bare til sine eldre søsken, Windows XP, som fortsatt holder rundt 55 prosent av markedet. Men Windows 7 kunne på vei til å bli den mest populære operativsystem hvis Microsoft fortsetter å selge til denne prisen. Alex Wilhelm beregnet for The Next Web at Microsoft solgt de siste 18 månedene 450 kopier av Windows 7 per minutt. Så for å være mer nøyaktig, Windows 7 vil eclipse XP i 12 til 15 måneder, ifølge en ArsTechnica anslag.

"Analytiker firmaer som IDC anslår at mer enn 90% av bedriftene er i gang med sine Windows 7 vandringer," skrev Microsofts Brandon LeBlanc på Windows Team Blog. Dette migrasjon tillater bedrifter å spare rundt $ 140 per PC per år, hevdet LeBlanc. "The momentum vi har sett og fortsette å se med Windows 7 er utrolig."

Windows 7 er spesielt god i forhold til Vista, som bare solgte 180 000 000 lisenser i 18 måneder. GeekWire anslår at satt i sammenheng med lisenssalg versus total pc-salg, slår Windows 7 Vista hendene ned. Basert på IDC data, Windows 7 lisenser likestille til 68 prosent (ut av 517 mill. sendinger) av totale PC-salg i 18 måneder, mens Vista bare utført 45 prosent (ut med 400 millioner forsendelser) på den tiden.

Forventet sent neste år, vil Windows 8 bli Microsofts neste operativsystem iterasjon. Detaljer begynner å piple på hva slags nye funksjoner vil være tilgjengelig, slik som oppslukende surfing, en PDF-leser, en App Store, bånd verktøylinjer, og en lås skjerm.Windows 8 sies også å bygge bro over gapet mellom skrivebordene og tabletter med en touch-optimalisert interface.

No comments:

Post a Comment