Wednesday, May 4, 2011

Julian Assange: Facebook er en «forferdelig Spionering Machine

Ved Ed Oswald, PCWorld 2 mai 2011 15:32
Julian Assange hevder at Facebook er selvtilfreds i å gi den amerikanske regjeringen med en måte å spionere på sine statsborgere, og kalte det «den mest forferdelige spionerer maskin noen gang oppfunnet."

Den kontroversielle grunnleggeren av Wikileaks gjorde kommentarer i et intervju med Russia Today som ble sendt på mandag. Assange er for tiden i England og venter utlevering til Sverige over seksuelle overgrep avgifter arkivert av to kvinner i fjor.

Har Facebook automatiserte regjeringen snusing?

Facebook og andre nettsteder har alle innebygde metoder for amerikansk etterretning personell til Snoop på brukerne av nettstedet, Assange hevder. Brukernes informasjon, inkludert navn, steder, relasjoner, venner, og kommunikasjon er alle det for regjeringen å se, og Assange synes ikke særlig glad for det.

"Det er ikke snakk om å tjene en stevning, har de et grensesnitt de har utviklet for amerikanske etterretningstjenesten å bruke," Assange fortalte Russia Today's Laura Emmett. "Nå er det slik at Facebook er drevet av US Intelligence? Nei, det er ikke sånn. Det er ganske enkelt at amerikansk etterretning er i stand til å ta å bære juridisk og politisk press for dem."

Ideen om at Facebook kunne brukes som et verktøy spionasje er ikke noe nytt - Justisdepartementet har allerede begynt å trene sine ansatte om hvordan du bruker nettsamfunn som verktøy i bevis samling. Lokalt politi har også vært kjent for å bruke sosiale nettverk for å samle bevis på mistenkte.

Assange påstander ikke dreier seg om disse metodene, noe som vanligvis ville innebære en stevning eller en undercover cop. Det han sier er at regjeringen får frie tøyler til å spy som den ønsker uten å gå gjennom de vanlige lovlige kanaler.

«Alle burde forstå at når de legger sine venner til Facebook, gjør de gratis arbeid for USAs etterretningsorganisasjoner," Assange sa.

Facebook: Vi slår tilbake når det er nødvendig
Facebook er allerede møtt med stadig sterkere kritikk over personvernet, og mer oppmerksomhet til emnet kan skade sitt rykte enda mer. Talsmann Andrew Noyes tar problemet med Assange karakteristikk.

"Vi reagerer ikke på trykk, vi svare på obligatorisk rettslig prosess," Noyes fortalte PCWorld i en e-post. "Det har aldri vært en tid vi har vært presset til å slå over data- vi kjemper hver gang vi mener den juridiske prosessen er utilstrekkelig."

Noyes sa at Facebook politikk som regulerer utslipp av data til statsansatte er avhengig av lovgivningen i det aktuelle landet, og at området "respekterer som standard."

No comments:

Post a Comment