Wednesday, May 11, 2011

Microsoft kjøper Skype i $ 8,5 milliarder Avtale


Av Sarah Jacobsson Purewal, May PCWorld 10, 2011 12:33 

Microsoft vil kjøpe VoIP service Juggernaut Skype for $ 8,5 milliarder kroner i en avtale for å bli offisielt kunngjøre tirsdag morgen. Den all-cash avtalen vil gjøre Microsoft en mektig aktør i Internett-baserte tale-og videokommunikasjon over natten. Microsoft sendt ut en pressemelding tirsdag morgen gjør ryktet oppkjøpet offisielle. 

Tidligere rapporter foreslo kjøpesummen vil være et sted mellom $ 7 og $ 8 milliarder. Skype har vært på salg for en stund nå, og en rekke bedrifter angivelig viste interesse for å kjøpe den web-baserte telefon-og video chat-tjenesten, inkludert Facebook, Google, og Cisco. 

The $ 8,5 millarder kjøpet er Microsofts største oppkjøp i nesten treti år. Inntil nå, var Microsofts dyreste kjøp for 2007 kjøp av digital markedsføring tjenester byrå aQuantive for $ 6 milliarder. 

Til tross for Skype er å ha en gjeld på $ 686 mill. skal avtalen være et pluss for Microsoft. Tross alt, vil Microsoft endelig har en merkevare-navnet Web service under vingen sin, men det er antatt Microsoft planlegger å integrere Skype i Microsoft Live. 

Microsofts planer for Skype

Microsoft sier Skype skal støtte Microsoft enheter som Xbox og Kinect, Windows Phone og et bredt utvalg av Windows-enheter. Det la til Skype-tjenesten vil bli integrert i Microsoft miljøer, for eksempel Lync, Outlook, og Xbox Live. Det tilføyes at det også vil fortsette å investere i og støtte Skype klienter på ikke-Microsoft-plattformer. 

"Skype er en tjeneste som er elsket av millioner av mennesker verden rundt, sier Microsoft CEO Steve Ballmer."Sammen skal vi skape fremtiden av real-time kommunikasjon, slik at folk lett kan holde kontakten med familie, venner, kunder og kollegaer hvor som helst i verden." 

En annen grunn Microsoft vil dra nytte av Skype - hvis Microsoft planer (og jeg er sikker på at den gjør) å bruke Skype på sin Windows 7 Telefon-plattformen, vil det endelig ha et konkurransedyktig alternativ til Googles "Google Voice" og Apples "Facetime" tjenester. 

Og selvfølgelig Microsoft er ut $ 8,5 milliarder kroner, men de har nå et nytt verktøy til å (forsøke å) terrorisere Google og Apple. Og alle er fornøyd!

No comments:

Post a Comment